Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti objašnjavaju na koji način Krokodil, obrt za umjetničko stvaralaštvo, vl. Dragan Kordić (OIB: 36122407541) (u daljnjem tekstu: Krokodil) upravlja osobnim podacima koje nam pružaš korištenjem stranice www.crocodileprints.com. Krokodil zaprima tvoje osobne podatke te se smatra voditeljem obrade, a ti si ispitanik. Svaki put kad koristiš naš Shop i surfaš web stranicom, smatra se da si upoznat/a s ovim Pravilima pa te molimo da ih pažljivo proučiš. Molimo maloljetne osobe da nam ne dostavljaju svoje osobne podatke. Korištenje web Shopa dozvoljeno je isključivo punoljetnim osobama. 

sadržaj

Koje podatke prikupljamo i zašto

Osobne podatke koje nam dostaviš koristit ćemo isključivo za navedenu svrhu ili imamo legitimni interes za obradu ili za druge svrhe kada si nam dao/dala svoju privolu. 

Prvenstveno prikupljamo osobne podakte koji su nužni za izvršenje naše ugovorne obveze, odnosno izvršenje izdavanja ponude i narudžbe za koje ste nam pružili svoje osobne podatke. To uključuje: ime, prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu. Primjerice, ako želiš primati naše novosti e-poštu – koristimo opciju double opt-in gdje te molimo da e-mailom potvrdiš jesi li to ti – jer ne želimo spamati :)). 

Kada se odlučiš za unos podataka smatramo kako si upoznat/a s našim pravilima o privatnosti te uvjetima i odredbama. Ove podatke prenosimo trećoj strani isključivo za izvršenje naše ugovorne obveze (dostava artikala) te u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske (npr. Zakon o računovodstvu). Tvoje podatke čuvamo odgovorno i na sigurnom, a u skladu s Općom uredbom o zaštiti privatnosti te Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Korištenje web shopa (Shop) dopuštenom je isključivo punoljetnim osobama te ne prikupljamo podatke maloljetnih osoba. 

Putem Postavki privatnosti možeš dobiti informacije o osobnim podacima s kojima raspolažemo, zatražiti promjenu ili brisanje podataka. Postupit ćemo u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske te Općom uredbom o zaštiti podataka. 

Ukratko, obvezujemo se čuvati osobne podatke koje si nam pružio/la u tajnosti, te ih nećemo distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje, niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez tvoje prethodne suglasnosti.

Međutim, iznimno od gore navedenog, možemo dijeliti sve ili neke od osobnih podataka koje prikupimo s našim podizvođačima kao i s pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, sukladno primijenjivim propisima.

Tvoje ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati sve dok koristiš naše usluge te sve dok ne povučeš privolu za obradu osobnih podataka koju si nam pružio/la. Ako nam putem kontakt obrasca pružiš određene podatke, a do izvršenja usluge s naše strane kasnije ne dođe, obvezujemo se da ćemo te podatke obrisati bez odgađanja.

prava ispitanika

Kada Krokodil prikuplja tvoje osobne podatke on je u svojstvu voditelja obrade podataka, a ti si ispitanik. U nastavku pročitaj više o svojim pravima. U mjeri u kojoj se obrada tvojih osobnih podataka temelji isključivo na tvojoj privoli, imaš niz prava, uključujući:
a) Pravo na pristup: korisnici čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima. Isto možeš učiniti putem obrasca na stranici Postavke privatnosti – Pristup osobnim podacima.

b) Pravo na ispravak podataka: korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka. Isto možeš jednostavno učiniti putem stranice Postavke privatnosti – Datum ratifikacije.

c) Pravo na brisanje: u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose. Isto možeš učiniti putem obrasca na stranici Postavke privatnosti – zaboravi me.

d) Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka.

e) Također, u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka.

Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se na gore navedene kontakt podatke.

f) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).


Ovisno o zahtjevu korisnika/ispitanika, Krokodil se obvezuje (ako je to u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske i uredbama Europske Unije:

1. Potvrditi korisniku da li obrađuje ili ne obrađuje osobne podatke koji se odnose na tog korisnika/ispitanika
2. Ispraviti ili izbrisati, bez naknade i bez odgađanja, osobne podatke koji se odnose na korisnika/ispitanika
3. Ograničiti ili prestati s obradom osobnih podataka korisnika/ispitanika
Prije pristupa podacima za svaki ćemo zahtjev utvrditi identitet podnositelja zahtjeva i opravdanost samog zahtjeva. U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere tvojeg identiteta. Ako smo zakonski obavezni odbiti tvoj zahtjev, to ćemo i učiniti i obavijestiti te o razlozima.

kolačići

Uz osobne podatke, koristimo kolačiće na našoj web stranici kako bismo osigurali što kvalitetnije korištenje web stranice www.crocodileprints.com kao i usluga te proizvoda koje nudimo. U mogućnosti si samostalno odabrati koje kolačiće prihvaćaš za korištenje, a u slučaju da neke od njih odbijate, nećemo biti u mogućnosti pružiti ti najbolje moguće korisničko iskustvo.
Kolačići su malene datoteke koje se spremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetimo neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti tvoje aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetiš istu stranicu mogu ih automatski primjeniti. Web stranica “zna” da si već bio/bila ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, koristimo ih kako bi zapamtili sadržaj tvoje košarice u web Shopu (ovisno o trajanju kolačića).


Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:

1. Kolačići neophodni za funkcionalnost e-trgovine

Određeni kolačići su neophodni kako bi korištenje ove web stranice i njene osnovne usluge i značajke bile moguće. Bez ovih kolačića, na primjer, nećete moći pristupiti određenim sigurnim područjima ili pratiti svoju košaricu za online kupovinu te izvršiti kupnju. Ovi se kolačići ne mogu onemogućiti.

To su: woocommerce_cart_hash, woocommerce_items_in_cart, wp_woocommerce_session_. Prve dvije vrste kolačića sadrže informacije o statusu tvoje košarice i pružaju Woocommercu (naš pružatelj usluge e-trgovine) informacije o promjenama u košarici. Finalni kolačić sadrži jedinstven kod svakog kupca kako bi se mogao pronaći podatak o stanju košarice u bazi, a za svakog pojedinog kupca. Ovi kolačići ne sadrže osobne podatke.


2. Opcionalni kolačići

Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju web stranicu, sa svrhom unaprjeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics i Facebook Pixel (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost web stranice, a koje su Krokodilu dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika te pomoću kojih Krokodil ciljano provodi marketinške aktivnosti) te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.
Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti tvoju suglasnost za njihovo prihvaćanje. Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića.


U mjeri u kojoj se kolačići koriste temeljem tvoje privole, imaš pravo u svakom trenutku povući ranije danu privolu za korištenje kolačića na ovoj web stranici, Postavke kolačića (zupčanik u lijevom donjem kutu).


Putem postavki svojeg web preglednika uvijek možeš regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.